Metoda „WC-ul public” nu mai funcționează în sectorul 2 al Capitalei. Este mesajul transmis de primarul sectorului 2 micilor antreprenori care construiesc mai mult decât le permite autorizația.
Reacția vine după verificările făcute la terasa din Parcul Circului, care a devenit restaurant în toată regula.
 „Terasa din Parcul Circului trebuie să rămână „terasă sezonieră neacoperită”. Și așa va rămâne.
În parcul Circului, prin metoda ”WC-ul public”, a primit autorizație de construire, în 2019, o nouă terasă. Scopul autorizației a fost foarte clar desemnat în documentație: ”terasă sezonieră neacoperită”.
Săptămânile trecute, când am trecut prin parcul Circului am observat că terasa se transformase într-un veritabil restaurant acoperit, cu geamuri de sticlă, cu potențial de a funcționa tot timpul anului”, a precizat primarul Radu Mihaiu.
Primarul și Poliția Locală au mers la fața locului pentru un control amănunțit. Verdictul a fost efectuarea de lucrări de construire fără autorizație.
„Proprietarii au primit amendă, precum și dispoziția de a intra în legalitate, adică să refacă lucrările în limitele acordate de autorizația de construire. Altfel, nici nu vor primi aviz de funcționare și vor fi și acționați în judecată.
Rog toți antreprenorii de bună credință să respecte regulile și legea, și atunci îi voi sprijini cu tot ce pot. Pentru cei care, însă, se gândesc să fenteze legea, nu voi avea niciun fel de clemență”, a transmis Radu Mihaiu.

Mii de buturugi îndepărtate, pentru a face loc pomilor noi

Peste 800 de buturugi au fost îndepărtate de pe domeniul public al sectorului 2, anul acesta. În locul lor vor fi plantați pomi noi, a anunțat Radu Mihaiu, pe Facebook.
„Estimăm că mai avem peste 1.000 rămase de îndepărtat, dar cu noul utilaj de scos rădăcini până la sfârșitul anului terminăm tot și ajungem la zi. Această acțiune a fost amânată ani la rândul și în timp s-au adunat mii de cioturi.
Spațiul astfel eliberat îl folosim acum pentru pomi noi. Echipele noastre deja plantează pe arterele principale.
Până la sfârșitul anului avem în plan să depășim 3.000 de copaci plantați, să umplem toate alveolele stradale libere și să mai completăm și alte zone.
Ce nu s-a făcut ani la rândul facem în acest moment. Tragem tare acum și mulți ani apoi ne vom bucura de umbra acestor copaci”, a precizat primarul sectorului 2.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *