Metroul din Drumul Taberei – când va fi dat în folosință. Asigurările ministrului transporturilor, Lucian Bode
Metroul din Drumul Taberei – când va fi dat în folosință. Asigurările ministrului transporturilor, Lucian Bode

Metroul din Drumul Taberei va fi dat în folosință la 30 iunie 2020, conform graficului, a dat asigurări ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Ministrul a făcut declarațiile la terminarea ședinței de Guvern de joi, iar premierul Ludovic Orban a adăugat că va face vizite inopinate pe șantier pentru a „impulsiona” muncitorii.

„Lucrările la magistrala M5 Drumul Taberei sunt în graficul stabilit, agreat cu antreprenorul general, atât pe partea de structură, cât şi pe contractul privind finisajele, parte de automatizări, semnalizări. (…) Nu s-a modificat termenul asumat, 30 iunie 2020, termenul asumat de toate părţile implicate cu ministerul nostru la masă pentru a da în folosinţă această magistrală de metrou extrem de importantă pentru bucureşteni”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Stiri pe Surse.

„Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei. Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant – 13 trenuri noi până în decembrie 2023″, a declarat ministrul Lucian Bode, despre metroul din Drumul Taberei.

În privinţa Magistralei M6, care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni, procedura de achiziţie este în derulare pe tronsonul 1 Mai – Tokyo (centrul comercial Băneasa), a mai spus ministrul transporturilor.

„În ceea ce priveşte Magistrala M6 Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul 1 Mai – Tokyo procedura de achiziţie este în derulare, iar pe tronsonul Tokyo – Otopeni proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă este în curs de validare în conformitate cu solicitările cofinanţatorului proiectului”, a mai spus ministrul,

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul