Klaus Iohannis
Actualitate

Klaus Iohannis cere PSD să participe la votarea noului Guvern. „Ei spun acum că nu e vina lor”

Klaus Iohannis cere PSD să participe la votul de investitură al guvernului Orban II, având în vedere că ei sunt vinovați de prăbușirea celui anterior. „Îi invit să își reconsidere punctul de vedere” a spus Iohannis, care participă la ședința Consiliului European de la Bruxelles, la discuțiile pe buget.
Președintele Iohannis a reacționat față de anunțul PSD că va boicota investirea în Parlament a Guvernului, neparticipând la ședință, pentru a amâna cât mai mult numirea unui nou Guvern, având drept consecință prelungirea interimatului și evitarea alegerilor anticipate.
Klaus Iohannis cere PSD prezența și a amintit „atitudinea ciudată” a partidului, potrivit Digi24.
„După ce PSD a depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, ei spun acum că nu e vina lor. Este evident, PSD care a depus moțiune, care a reușit să doboare guvernul și acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupați cu alte treburi. Mi se pare o poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voința poporului și acolo se lucrează prin prezență, nu prin absență”, a declarat Klaus Iohannis.
Președintele s-a referit și la întâlnirea pe care a avut-o miercuri seara cu liderii PNL, despre care a spus că a fost „o discuție amicală, fără nuanțe complicate”.
„Am discutat puțin despre demersurile care se impun în cazurile în care se întâmplă una sau alta diferite variante în Parlament. I-am încurajat să meargă mai departe cu pregătirile pentru toate alegerile”, a mai spus Klaus Iohannis.
Liderii PSD au votat în unanimitate în ședința CEx să boicoteze ședința de plen programată luni, în care ar fi trebuit să fie dat votul pentru respingerea Guvernului Orban 2.
În lipsa PSD este posibil ca în plenul reunit al Parlamentului să nu fie cvorum de ședință și astfel votul să fie blocat și amânat pentru o dată ulterioară. Astfel, va fi prelungit calendarul pentru anticipate.

Related posts

Președintele Klaus Iohannis vrea să obțină mai mulți bani de la Uniunea Europeană, la dezbaterile pe buget

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis promite „în foarte scurt timp” legea alegerii primarilor în două tururi

Constantinescu Gabriel

Demisia lui Victor Costache, văzută de PSD: ”Costache a dezertat! Şi-a dat demisia şi a fugit!”

Constantinescu Gabriel

De ce PSD nu s-a înțeles cu partidul lui Ponta. Dezvăluirile primarului Daniel Tudorache

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională ca să blocheze alegerile anticipate

Constantinescu Gabriel

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD în urma arestării preventive. Ce au mai decis liderii PSD legat de persoanele cu probleme penale

Leave a Comment