Ministrul Apărării din Polonia are la îndemână un rucsac de urgență pentru o eventuală invazie. „Îi sfătuiesc pe polonezi să facă acelaşi lucru”
Ministrul Apărării din Polonia are la îndemână un rucsac de urgență pentru o eventuală invazie. „Îi sfătuiesc pe polonezi să facă acelaşi lucru”

Ministrul Apărării din Polonia a declarat că are pregătit un „rucsac de urgență” pentru un eventual război sau o altă situație neprevăzută. Wladyslaw Kosiniak-Kamysz i-a îndemnat pe cetățeni să îi urmeze exemplul.

Ministrul polonez al apărării a anunțat că va fi construită o rețea de buncăre și adăposturi în regiunile poloneze de la granița cu Belarus, precum și că va fi consolidat zidul de frontieră care a fost ridicat acolo în urmă cu mai puțin de un an și care are o lungime de 186 de kilometri.

Kosiniak-Kamysz a spus că la scurt timp după izbucnirea războiului din Ucraina, cu ocazia unei vizite efectuate acolo ca parte dintr-o delegație parlamentară, s-a hotărât să își pregătească un „rucsac de urgență” în care să țină un radio alimentat cu baterii, o lanternă, chibrituri, o trusă de prim ajutor și mâncare pentru două zile, după cum recomandă Centrul de securitate al guvernului polonez, transmite B1TV.

Încă îl am pregătit şi îi sfătuiesc pe polonezi să facă acelaşi lucru, pentru că este un lucru bun în caz de dezastre naturale sau evenimente neaşteptate. Nu vreau să sperii pe nimeni, dar la fel cum părinţii pregătesc mereu o geantă cu haine pentru bebeluşi atunci când aşteaptă un nou născut (…) trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie” a spus ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *