EDUARD NOVAK
EDUARD NOVAK

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”, relatează Gazeta Sporturilor.

Moderatorul Dan Bucura i-a propus demnitarului să recite împreună „Deșteaptă-te, române”: „O să încep eu, continuați dumneavoastră”. Când i-a venit rândul, ministrul Eduard Novak născut la Miercurea Ciuc, în județul Harghita, a preferat să zâmbească, într-un moment stânjenitor de tăcere. Bucura a terminat singur prima strofă, în tot acest timp, Novak zâmbind și încuviințând din cap:

„Da, da…”. Jurnalistul a postat clipul pe pagina personală de Facebook și a comentat: „Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al României!”.

Naționala de hochei pe gheață a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, cu Ungaria (2-4), când naționala era deja retrogradată din Divizia 1A, tricolorii s-au aliniat și au asistat la intonarea așa-zisului imn al Ținutului Secuiesc.

Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism, a spus că scandalul este unul „creat artificial de politicieni și de oamenii din federație”.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii. Dar unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece”, a declarat ministrul Novak.

„Sportivii din Harghita care reprezintă 70% din lotul național, au transpirat, luptat, au adus România în eșalonul doi mondial. E foarte greu… Toate pornesc de la federație, vor urma niște alegeri acolo”, a mai spus ministrul Eduard Novak:

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *