soldati ruși

Soldații ruși sunt atât de demoralizați în Ucraina încât găsesc metode prin care să se rănească și să plece acasă.

Au trecut aproape 90 de zile de la „operațiunea militară specială” a lui Vladimir Putin în Ucraina și înfrângerea pare tot mai evidentă. Soldații ruși profund demoralizați caută acum soluții disperate pentru a pleca de pe front, inclusiv cea a automutilării.

Sâmbătă, Directoratul Principal al Ministerului Apărării din Ucraina a prezentat o înregistrare audio, un apel interceptat de pe front, care dezvăluie noua „modă” în rândul militarilor ruși care s-au săturat de război.

Un individ identificat drept un soldat rus dintr-o brigadă de asalt aerian, stabilită în regiunea Kherson din Ucraina, vorbește despre frustrările sale chiar cu mama sa, căreia îi explică de ce este gata să abandoneze lupta.

„Ne vor ucide pe toți… O să fie al Patrulea Război Mondial”

„De ce s-ar preda ucrainenii? Suntem pe pământul lor”, îi spune soldatul mamei sale. „Asta nu se va încheia prea curând. De ce dracului am eu nevoie de așa ceva? La 20 de ani… Nu sunt interesat deloc de Ucraina. Vreau să vin acasă și să demisionez”, spune soldatul.

Femeia uluită îl întreabă de ce nu mai sunt soldați ruși în Ucraina, dornici să lupte de dragul „patriotismului”, dar soldatul „NIKITA” răbufnește la telefon.

„Am avut un comandant… care s-a împușcat în picior pentru a pleca acasă. Și a fost doar începutul! Despre ce vorbim? A luptat în Cecenia”.

Mama șocată a tânărului susține că cineva trebuie să „apere Rusia”, pentru a opri atacul Occidentului, fiind în ton cu știrile de propagandă despre războiul lui Putin, menit să oprească un presupus „atac iminent al NATO”.

„Ne vor ucide pe toți, o să fie al Patrulea Război Mondial și Rusia va pierde!”, exclamă tânărul.

„Ei bine, poate Putin se răzgândește…Nu avem oameni, nu avem muniție”, a adăugat acesta, adăugând că însuși comandantul a trimis scrisori, în încercarea de a-și retrage trupele, dar nu a primit niciun răspuns favorabil.

Soldatul a mai spus că 50% din brigada sa a plecat deja. „Oamenii noștri dispar de bunăvoie. Unii dispar fără urmă, unii sunt luați prizonieri, alții se ascund, alții sunt deja în Rusia”, a adăugat rusul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *