Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru merge la Suceava, primul județ în carantină totală. Ministrul verifică focarul de coronavirus din spitalul județean
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru merge la Suceava, primul județ în carantină totală. Ministrul verifică focarul de coronavirus din spitalul județean

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a plecat joi la Suceava, primul județ intrat în carantină totală. Nelu Tătaru a verificat până ieri spitalele din Timiș și s-a declarat mulțumit de măsurile de protecție luate în lupta împotriva coronavirusului. La Suceava, Nelu Tătaru este însoțit de secretarul de stat Ionel Oprea.

După verificări, Nelu Tătaru va părăsi Suceava, dar acolo va rămâne secretarul de stat pentru a gestiona situația din focarul de coronavirus din spitalul județean.

„În această dimineață, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situației”, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală în contextul pandemiei de coronavirus.

Noua conducere a spitalului, formată din managerul spitalului Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea Motan, şi-au prezentat demisia miercuri seara după ce fostul manager, Vasile Râmbu fusese demis după declanșarea focarului de coronavirus din spitalul județean, arată publicația Stiri pe Surse.

Totodată, directorul de îngrijiri medicale a spitalului, Mihaela Hreceniuc, este în izolare la domiciliu.

Florin Filip şi Doina Ganea Motan preluaseră managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat contractul de management al lui Vasile Râmbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au în lucru un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

„Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus”, au constatat procurorii.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul