Protestatari moldoveni plătiți de oligarhul fugar Ilan Șor au primit interzis să intre în România, în aceeși zi în care aici s-a aflat președinta Moldovei, Maia Sandu.

Cel puțin 116 persoane din Republica Moldova ar fi participat la proteste organizate de Ilan Șor în timpul Congresului PPE de la București d ela începutul lunii, dacă ar fi intrat în România. Potrivit zdg.md, protestele ar fi fost plătite de Șor, iar intrarea în țară a persoanelor a fost interzisă de o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România, transmite B1TV.

Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General al Poliției Moldova (IGP), a declarat că persoanele cu interdicție au reprezentat un pericol pentru securitatea națională a României. El a adăugat că interdicția ar putea fi aplicată și în cazul în care aceiași persoane sau alte tineri ar reprezenta un pericol pentru alte state europene.

În perioada 5-6 martie curent, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a participat la congresul PPE de la București. Un grup de aproximativ 200 de persoane, inclusiv vorbitoare de limba rusă, ar fi fost aduse la București pentru a protesta, conform șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuțeanu a subliniat că protestatarii ar fi fost aduși organizat la București, de la Chișinău, dar protestele nu au avut loc datorită eforturilor comune ale polițiștilor din Moldova și România. Participanții ar fi primit câteva sute de euro pe zi, au anunțat autoritățile.

„La un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10 mii de euro”, a precizat Cernăuțeanu, adică câteva sute de euro de persoană.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *