Moțiunea de cenzură prin care PSD încearcă să „dărâme” guvernul
Moțiunea de cenzură prin care PSD încearcă să „dărâme” guvernul

Moțiunea de cenzură este modalitatea prin care PSD încearcă să „dărâme” guvernul, a spus Marcel Ciolacu, care crede că acest lucru stă în 34 de voturi, cât ar fi diferența între putere și opoziție. Textul moțiunii va fi depus și parlamentarilor AUR, dacă aceștia vor să vină cu adăugiri, a mai spus el.

„Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seara, la TVR1.

„O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, mai e şi grupul AUR şi o să le trimitem textul, poate au şi ei adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară.

Ciolacu a spus apoi că PSD va încerca să „dărâme” Guvernul Cîțu cu această moțiune de cenzură și a ținut să le dea o replică celor care i-au acuzat pe social-democrați că nu au depus moțiunea mai devreme: „Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie. Tot aud această discuţie: de ce nu a depus PSD moţiunea până acum. Ce voiaţi, domn’le, să depunem moţiunea de cenzură după două săptămâni de la alegeri? Mai erau nişte plecaţi şi prin PSD la un moment dat, după ce a ieşit Iohannis cu 67% voiau să facem referendum să îl suspendăm”.

„După ce s-au terminat alegerile i-a strâns domnul Iohannis să aibă Guvernul său pe pierzători”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) încă nu a fost finalizat, deși Guvernul spune că îl va depune luni la Bruxelles. Întrebat dacă există, totuși, vreun proiect documentat și bugetat în PNRR, el a răspuns: „Eu nu am știință de așa ceva. Nu există!”.

Miercuri, la dezbaterea din Parlament pe tema PNRR, președintele PSD a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 14 iunie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *