Relaxări suplimentare vor avea loc în luna august, a promis Florin Cîțu
Relaxări suplimentare vor avea loc în luna august, a promis Florin Cîțu

Relaxări suplimentare vor avea loc în luna august, a promis premierul Florin Cîțu. El speră ca până atunci să fie vaccinată aproximativ 50-60% din populația României. Atingerea acestui obiectiv va duce la noi măsuri de relaxare. La acest moment, rata de vaccinare în București a ajuns la 42%, a mai precizat șeful Guvernului.

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50 – 60% din populație vaccinată”, a declarat Florin Cîțu, într-un interviu pentru Mihai Morar, citat de Digi24.

„Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%”, a mai precizat premierul.

Relaxări suplimentare, în august. În urmă cu o săptămână, Bucureștiul și Clujul aveau peste 30% din populație vaccinată, în timp ce în 10 județe gradul de vaccinare nu ajunsese nici la 15%.

Potrivit celor mai recente date privind campania de imunizare, până acum au fost vaccinate 4.208.724 de persoane, din care 890.935 cu o doză și 3.317.789 cu ambele doze. În ultima zi au fost vaccinați anti-COVID 71.522 de români, din care 25.404 au primit prima doză, iar 46.118 pe a doua.

Marți, medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că, pentru creșterea mobilității campaniei, vor fi extinse punctele din locații atipice, precum muzeele, gările, aeroporturile sau locațiile turistice. Un alt element de noutate va fi reprezentat de punctele de vaccinare organizate între blocuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.