Numărul vaccinărilor a scăzut în ultimele zile, medicul Radu Țincu explică
Numărul vaccinărilor a scăzut în ultimele zile, medicul Radu Țincu explică

Numărul vaccinărilor a scăzut în ultimele zile, iar medicul Radu Țincu are o explicație pentru acest lucru. Mulți oameni nu au înțeles că relaxarea restricțiilor nu reprezintă, de fapt, sfârșitul pandemiei, crede medicul de terapie intensivă.

Radu Țincu crede că este posibil ca oamenii să înțeleagă că relaxarea restricțiilor înseamnă sfârsitul pandemiei, ceea ce nu este adevărat.

Este dificil de făcut o predicție dacă este vorba despre o scădere de moment sau va fi un trend care se va menține. Este foarte posibil ca mesajul de relaxare al autorităților să fie prost înțeles de o parte a populației. Unii pot să înțeleagă că dacă relaxarea a fost implementată., pandemia s-a rezolvat, lucru care nu este real. În același timp, au fost foarte multe persoane care s-au vaccinat, cei din grupele doritoare de vaccinare. Era clar ca după această efervescență, rămân cei care nu s-au decis dacă să facă sau nu vaccinul și cei care sunt împotriva lui”, a spus medicul, la B1TV

Chiar dacă numărul vaccinărilor a scăzut, Însă, mesajele politice legate de vaccinare și relaxare sunt contradictorii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că noile relaxări anunțate de la 1 iunie sunt posibile numai în cazul în care se va atinge ținta de vaccinare de 5 milioane de persoane. Stoica îl contrazice astfel pe premierul Florin Cîțu, care a declarat că de la 1 iunie vor intra în vigoare, cu siguranță, noi măsuri de relaxare.

Deocamdată, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, următoarea fază de relaxare ar putea să vină la 1 iunie doar dacă atingem un anumit prag. Dacă se schimbă hotărârea, atunci este o altă discuție. Deocamdată, hotărârea spune că ne vom relaxa dacă atingem acel prag”, a spus Alin Stoica, precizând că nu a văzut declarațiile de miercuri ale premierului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *