Ritmul de vaccinare este bun, iar faptul că listele de așteptare de pe platforma națională s-au micșorat este un semn bun, consideră coordonatorul CNCAV Valeriu Gheorghiță. Nu înseamnă neapărat că mai puține persoane doresc să se vaccineze, pentru că este relevant numărul de imunizări zilnice, a spus Gheorghiță.

Ritmul de vaccinare în România. Gheorghiță spune că nu este relevant numărul de persoane care se află pe listele de așteptare ci cel al vaccinărilor zilnice, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate aproape 92.000 de persoane, la nivel național.

Sunt circa 170.000 – 180.000 de persoane, în momentul de față pe lista de așteptare. În ultimele 24 de ore au fost programate peste 95.000, din care 65.000 au fost programări direct în centrele de vaccinare pentru că ele nu mai au listă de așteptare.

Zilnic se actualizează în platformă peste 100.000 de locuri. De pildă, mâine, în platformă vor apărea aproximativ 100.000 de locuri, dar nu sunt locuri pentru ziua de mâine, sunt locuri pentru următoarea săptămână”, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de B1TV.

Întrebat dacă sunt mai puțini doritori care se programează la vaccinare, medicul a precizat: ”Nu. Sunt mai puține persoane pe listele de așteptare, ceea ce este foarte bine pentru că nu este firesc să avem o listă de așteptare foarte lungă, în care oamenii să aștepte cu zilele sau cu săptămânile să se vaccineze, în condițiile în care avem o capacitate de vaccinare, în momentul de față, de peste 120.000, chiar aproape de 140.000 de persoane”.

De asemenea, întrebat de unde vin declarațiile din spațiul public despre un moment critic în campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a explicat: „Eu cred că este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Astăzi au fost aproape 92.000 de persoane vaccinate. Vorbim de peste 2,8 milioane de persoane vaccinate în România, aproape 4,5 milioane de doze administrate. În ultimele două săptămâni am dublat aproape capacitatea și ritmul de vaccinate, de la circa 50.000 la 92.000 astăzi. De aceea, eu cred că ritmul de vaccinare a crescut. (…) În momentul de față nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, este relevant câte persoane se vaccinează pe zi și zilnic, de aici înainte avem circa 90.000 de persoane programate pe următoarea săptămână. Programările se derulează în continuare”.

Valeriu Gheorghiță se declară încrezător că România poate atinge ținta de 60% din populație vaccinată până în septembrie.

Eu sunt convins că putem să facem acest lucru. Asta nu înseamnă că atingem cu ușurință acest obiectiv sau că nu trebuie facem un efort în acest sens. Este un efort pe care trebuie să-l depunem cu toții, cei care coordonează activitățile de vaccinare, instituțiile statului, dar și omul, în sine”, a mai spus coordonatorul CNCAV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *