Ioana Mihăilă va continua proiectele începute de Vlad Voiculescu
Ioana Mihăilă va continua proiectele începute de Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă va continua proiectele începute de predecesorul ei la ministerul sănătății, Vlad Voiculescu. Noul ministru al sănătății, desemnat după negocierile din coaliție, a vorbit despre intențiile sale, care se suprapun multora dintre proiectele începute de Vlad Voiculescu. „Le voi continua fără ezitare” a declarat Ioana Mihăilă.

Mihăilă a explicat obiectivele mandatului său: atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate, respectiv creșterea accesului la servicii medicale de bază.

Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua fără ezitare”, a mai precizat Ioana Mihăilă, potrivit B1TV.

Reforma managementului spitalelor reprezintă una dintre cele trei priorități anunțate de noul ministru și „vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de manangement din sistemul sanitar” a spus Ioana Mihăilă.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate. Pentru asta vom continua concursurile la casele județene de asigurări de sănătate, și Adrian Gheorghe, președintele CNAS, va avea tot sprijinul meu ca acest proces să fie unul de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management din sistemul sanitar”, a declarat Mihăilă

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori ai caselor județene, adică gestionarii bugetului de aproape 45 de miliarde de lei al instituției. În prezent, cei mai mulți directori sunt interimari sau delegați pe funcții.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *