Centru de vaccinare din mașină în parcarea din Piața Constituției
Centru de vaccinare din mașină în parcarea din Piața Constituției

Centru de vaccinare din mașină. Parcarea din Piața Constituției ar putea fi transformată în centru de vaccinare din mașină, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi în Consiliul General al Municipiului București.

Consilierii vor supune dezbaterii acest proiect pe 27 aprilie. Potrivit acestuia, o parte din parcarea de vis-a-vis de Palatul Parlamentului va fi amenajată ca și centru de vaccinare drive-through, în care oamenii se vor putea vaccina anti-COVID fără să se dea jos din mașină.

Proiectul prevede că se aprobă utilizarea, până pe 12 septembrie, a părţii corespunzătoare a 240 de locuri de parcare, în vederea organizării centrului de vaccinare de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Centrul ce va fi înfiinţat va avea patru puncte de vaccinare, relatează B1TV.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente – seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală – halate, mănuşi, măşti,, etc.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă şi menajeră, precum şi iluminat corespunzător; igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru; eliminarea zilnică a deşeurilor, conform legislaţiei specifice.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilităţi, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *