Propaganda lui Putin a dat din nou rateu, pe modelul gafelor

Motivul pentru care Vladimir Putin nu participă la summitul G20 care se va desfășura la Jakarta, săptămâna viitoare, a fost dezvăluit de un fost consilier prezidențial. Ambasada rusă a anunțat că Putin nu va merge la summit, lăsându-l pe ministrul de Externe Serghei Lavrov să conducă delegația.

Acest anunţ survine după câteva luni de incertitudine cu privire la participarea preşedintelui rus la summitul şefilor de stat şi de guvern din G20, organizat pe 15 şi 16 noiembrie de Indonezia.

Ţara a fost supusă unor presiuni puternice din partea Occidentului pentru a exclude Rusia de la summit, ca reacţie la războiul din Ucraina, dar autoritățile indoneziene au insistat pentru invitarea Rusiei, argumentând că ţara gazdă a summitului trebuie să rămână neutră, comentează AFP, citată de Agerpres.

”Pot confirma că (ministrul de externe) Serghei Lavrov va conduce delegaţia rusă la G20. Programul preşedintelui Putin este încă în curs de elaborare, el ar putea participa virtual”, a declarat Iulia Tomskaia, şefă de protocol la ambasada Rusiei în Indonezia.

”Există o mare posibilitate a unei tentative de asasinat asupra lui Putin 

Serghei Markov, un fost consilier apropiat al lui Putin, a susținut că există ”o mare posibilitate a unei tentative de asasinat asupra lui Putin de către serviciile de informații ale Statelor Unite, Marii Britanii și Ucrainei”. Fostul consilier a scris pe Telegram că printre motivele pentru care Putin nu va participa la G20 se mai află și evitarea ”situațiilor umilitoare”. Markov a mai spus că, după cedarea Hersonului, alte țări vor face presiuni asupra Rusiei pentru a face o ”predare ușoară”, scrie SkyNews., citat de stirieleprotv.ro,

Markov a criticat, de aseamenea,  anunțul Rusiei privind retragerea din orașul ucrainean Herson.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară nu face parte din G20, a fost, de asemenea, invitat de Indonezia şi ar putea participa virtual.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *