Naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc
Naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc

Naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria, iar asta este un un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, consideră ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, care i-a cerut omologului său de la sport, Eduard Novak (UDMR), să ia măsuri urgente în acest caz.

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”, a continuat el.

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! Respect celor trei jucători români care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă”, a mai scris Grindeanu.

Scene revoltătoare la Campionatul Mondial de hochei! Echipa României a cântat imnul Ținutului Secuiesc, împreună cu cei din formația Ungariei.

Fanii tricolorilor au fost revoltați de cele întâmplate, iar mulți au considerat că atitudinea sportivilor noștri a fost una inadmisibilă. „În prezent nu există ţinut secuiesc. Sunt câteva judeţe din România în care locuieşte şi populaţie maghiară. În acest context s-a promovat ideea unui teritoriu secuiesc în presa străină şi forurile internaţionale. Denumirea nu ar trebui folosită, deoarece dă legitimitate ideii de autonomie, care a dispărut odată cu decizia statului ungar în 1876”, spunea în urmă cu doi ani istoricul Marius Diaconescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti, potrivit prosport.ro.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul