Negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia nu vor avea nicio finalitate, estimează Cristian Diaconescu. Fostul ministru de externe consideră că de fapt acestea au fost informări, pentru că atât Rusia, cât și Ucraina, luptă fiecare pentru a-și atinge obiectivele.

Obiectivele ambelor părți implicate în conflict sunt maximale, astfel că nu putem încă vorbi despre negocieri între partea rusă și cea ucrainiană, a explicat Cristian Diaconescu joi seară, la B1TV:

În opinia mea nu discutăm despre negocieri. Prima rundă ca și aceasta a reprezentat o punere în temă, o informare reciprocă în legătură cu solicitările care sunt maximale din partea Rusiei. Dacă i se cere unui stat suveran să își anticipeze deciziile privind opțiunile de securitate să accepte tentații separatiste în diverse regiuni și să capituleze militar, practic acel stat nu există.

S-au informat reciproc, se întorc acasă, își informează superiorii și din păcate războiul continuă”.

În paralele cu negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia, mișcarea Rusiei acum este să aducă populația din Ucraina de partea sa, crede fostul demnitar.

Kremlinul vrea să întoarcă starea de spirit din Ucraina în favoarea sa. Moscova încă speră cedarea societății ucrainiene, nu numai a armatei și a zonei politice. Ei nu doresc un război de uzură, la firul ierbii, gherilă urbană și practic intrarea într-o logică complicată și costisitoare a unui tip de război de ocupație. Doresc să schimbe conducerea de la Kiev cu un sistem politic marionetă care să execute temele pe care le susțin la masa dialogului” explică Diaconescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *