Motoarele de rachetă rusești nu vor mai fi livrate în SUA, ca răspuns la sancțiunile economice impuse Rusiei după invadarea Ucrainei. Agenția spațială a Rusiei, Roscosmos, a anunțat că va opri livrările de motoare de rachete în Statele Unite.

Anunțul a fost făcut joi de șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, la televiziunea de stat, amintind că livrările au fost destul de intense la mijlocul anilor 1990, potrivit CNN. Câteva decenii a durat relația comercială dintre SUA și Rusia în acest domeniu

Site-ul de știri rus TASS a raportat că interdicția se va aplica pentru motoarele de rachetă rusești RD-180 care alimentează rachetele Atlas V ale United Launch Alliance (ULA) din SUA.

Astăzi am luat decizia de a opri livrările de motoare de rachetă produse de NPO Energomash către Statele Unite”, a spus Rogozin

Începând de astăzi, existau planuri de a livra încă 12 motoare RD-181 în perioada 2022-2024 și s-au purtat discuții și cu Statele Unite privind livrarea de motoare RD-181M cu caracteristici operaționale îmbunătățite, dar credem că în această situație nu mai putem furniza Statelor Unite cele mai bune motoare”, a spus Rogozin.

Lasă-i să zboare pe altceva, pe măturile lor”, a încheiat Rogozin, batjocoritor, la un post de televiziune rus.

Directorul general al ULA, Tory Bruno, a declarat pe Twitter că ULA a primit deja livrari de motoare RD-180 de care are nevoie în termen scurt. Compania va folosi motoare fabricate de compania de rachete Blue Origin a lui Jeff Bezos.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *