Portavionul nuclear francez Charles de Gaulle este trimis în România pentru descurajarea eventualelor acțiuni ostile ale Rusiei. Portavionul francez va ajunge în Marea Mediterană, iar avioanele de pe el vor face misiuni de recunoaștere în Europa de Est, a anunțat joi ministrul francez al apărării.

Ieri, portavionul Charles de Gaulle (detașat în cadrul misiunii Clémenceau de luptă împotriva terorismului) și escorta acestuia au părăsit Cipru pentru a putea ajunge într-o zonă din Marea Mediterană care să permită avioanelor noastre să facă misiuni de recunoaștere”, a anunțat ministrul Forțelor Armate, Florence Parly, la BFMTV, citată de B1TV.

Aparatele de zbor de pe portavionul nuclear francez vor survola doar Polonia, Țările Baltice și România pentru o misiune „strict preventivă”, precizează ministrul francez.

Desfășurarea portavionului cu propulsie nucleară al Franţei, Charles de Gaulle, în apropiere de România nu este o noutate. În anul 2020 nava amiral a marinei franceze a fost desfășurată pentru a participa la manevre militare în Marea Neagră, potrivit AFP.

Atunci, unele mijloace maritime şi aeriene au fost desfăşurate în Marea Neagră şi în special în România, pentru a participa la un exerciţiu. Avioanele au executat zboruri deasupra Mării Negre.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *