Vasile Dîncu, despre plafonarea preţului la combustibil
Vasile Dîncu, despre plafonarea preţului la combustibil

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat, marţi, în direct la România TV, că preşedintele rus Vladimir Putin seamănă „teroare” în jurul lui, iar recurgerea la arsenalul nuclear ar însemna „autodistrugerea omenirii”

Vasile Dîncu a explicat că este „puţin probabil” ca Rusia să se declanşeze un război cu NATO, chiar dacă preşedintele rus Vladimir Putin ” visează la refacere URSS”.

„E puţin probabil, şase zero pentru ca indiferent de cât de ciudat poate să fie Vladimir Putin in ultima vreme că va declanşa un război cu NATO ar însemna un sfârşit previzibil chiar şi pentru o minte înfierbântată.Nu sunt şanse! Se vede foarte clar. În acest moment, Vladimir Putin visează la refacere URSS. Acesta este planul pe care-l urmăreşte dacă ne uităm bine de cel puţin şapte ani, de la anexarea Crimeei.În acest moment, nu există nicio informaţie, niciun semn că ar putea să existe o agresiune la adresa României sau a cetăţenilor ei sau a vreunui teritoriu locuit de români”, a declarat ministrul Apărării, în direct la România TV.

Întrebat dacă există pericolul ca Vladimir Putin să declanşeze războiul cu arme nucleare, Vasile Dîncu a explicat că „nu se lasă o singură cheie” atunci când este vorba despre un „potenţial atât de mare de distrugere a omenirii”.

„Atunci când se vorbeşte despre valiza nucleară, se vorbeşte ca şi cum ar fi vorba despre un singur buton. Niciodată atunci când e vorba despre un potenţial atât de mare de distrugere a omenirii, nu se lasă o singură cheie. Orice instalaţie are mai multe chei şi acum cred că dincolo de teroare pe care Vladimir Putin o seamănă în jurul lui – am văzut feţele unor generali cunoscuţi care erau speriaţi – credem că acest lucru este puţin probabil. E vorba despre autodistrugerea omenirii şi nu cred că staff-ul lui Vladimir Putin ar putea accepta aşa ceva, chiar dacă mergem pe ipoteza nebuniei, să spunem”, a mai precizat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *