Nelu Tătaru își impune să creadă că apariția COVID în lume e naturală
Nelu Tătaru își impune să creadă că apariția COVID în lume e naturală

Nelu Tătaru își impune să creadă că apariția COVID în lume s-a produs prin trecerea de la animal la om. Fostul ministru al sănătății nu pare însă foarte convins de această ipoteză, și alimentează astfel teoriile că virusul a fost fabricat în laborator și „scăpat” dintr-un laborator din China.

„Profesional trebuie să cred în varianta cu pangolinul”, a afirmat fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a comentat declarațiile medicului Streinu Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și care spunea, la debutul pandemiei că nu e nevoie de testare când apar simptomele gripale, căci este cu siguranță vorba de ceva nu foarte grav, Nelu Tătaru a recunoscut că în acel moment nimeni nu știa despre ce e vorba și că Ministerul Sănătății a luat-o „în ușor”.

În emisiunea moderată de Robert Turcescu la B1TV, Nelu Tătaru a explicat că la debutul pandemiei nici medicii nu aveau acces la informații suficiente. Imediat după declarațiile medicului Streinu Cercel, în 2020, urma să înceapă una dintre cele mai agresive pandemii globale. Legat de această declarație, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății a spus că de fapt, abia după ce au apărut primele cazuri de infecții grave cu SARS COV, medicii au înțeles că este vorba de ceva cu adevărat grav.

Însă nici acum, după atât de mult timp, nu știe să spună dacă virusul ar fi fost creat în laborator sau apărut printr-o evoluție naturală.

Profesional trebuie să cred în varianta cu pangolinul, ca să-mi explic o evoluție. Dar acel pangolin dacă a fost din laborator sau efectiv într-un ciclu natural rămâne s-o demonstrăm în timp. (…) Nu se știa nimic, nu ajunsese la noi, discutam doar ce informații apăreau din China, accesul fiind restrictiv. (…) Discuțiile au fost doar la nivelul Ambasadei Chinei” a spus Nelu Tătaru.

Tătaru spune că poporul român a fost un popor foarte ascultător iar faptul că personalul din spitale ar fi făcut față pandemiei se datorează lipsurilor cu care medicii erau deja obișnuiți să lucreze cu resurse limitate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *