Image default
Actualitate

Nelu Tătaru explică ce se va întâmpla dacă Parlamentul nu încuviințează prelungirea stării de alertă

Nelu Tătaru susține că Guvernul este pregătit dacă Parlamentul nu va vota prelungirea stării de alertă cu alte modalități de păstrare a restricțiilor de împiedicare a infectărilor cu coronavirus. Nelu Tătaru spune că o variantă luată în calcul ar fi declararea stării de risc epidemiologic.

Nu este momentul „să gestionăm politic o criză medicală epidemiologică și o pandemie” a spus Nelu Tătaru, într-un interviu acordat PsNews.

„Obiectiv vorbind, declarat sau nedeclarat, noi suntem într-o stare de alertă. Nu mai suntem în acea stare de urgență, dar suntem în stare de alertă. Atâta timp cât încă avem peste 4.000 de cazuri active, cât avem în jur de 150 de cazuri noi în fiecare zi, aproximativ 150 de cazuri în Terapie Intensivă, atâta timp cât vedem că adresabilitatea la unitățile de primiri urgențe a crescut, atât pentru patologia respiratorie, cât și pentru o patologie cronică sau diverse afecțiuni, trebuie să fim foarte precauți” și-a început argumentația Nelu Tătaru.

Ar fi de preferat însă prelungirea stării de alertă, pentru că oferă pârghiile legale pentru o reacție rapidă, susține Nelu Tătaru.

„În același timp, starea de alertă ne poate da pârghia de a interveni în anumite locuri în care vedem că epidemiologic situația scapă de sub control. Însăși delegarea personalului de la o unitate la alta o putem face pe stare de alertă. În lipsa unei stări de alertă sau a unei stări administrative care să ne poată permită acest lucru, nu putem face nimic. Suportul pentru persoanele defavorizate cu tot ce înseamnă măști o putem face într-o stare instituționalizată cum e starea de alertă (…).

O stare administrativă trebuie să existe. Există o stare de risc epidemic pe care o poate da ministrul Sănătății. Sunt mai multe pârghii, dar este pârghia cea mai scurtă pentru a putea menține situația pe linia de plutire. Suntem într-un moment în care putem strica tot ce am construit în aceste 2,3 luni de zile în care poporul a făcut niște sacrificii. Nu cred că este momentul să gestionăm politic o criză medicală epidemiologică și o pandemie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Related posts

Ludovic Orban anunță: „Există vaccin anti COVID. Noi trebuie să fim pregătiți”

Andrada Ionescu

PSD s-a decis, votează „o stare de tranziție spre normalitate” de 15 zile. Marcel Ciolacu va legifera redeschiderea bisericilor

Constantinescu Gabriel

Apelul lui Orban pentru parlamentari ca să voteze continuarea stării de alertă. „Starea de alertă nu înseamnă înăsprirea condiţiilor”

Constantinescu Gabriel

1 comment

Ministrul sănătății le-a spus parlamentarilor că are onoare nu își dă demisia 24 iunie 2020 at 9:41

[…] Ministrul Nelu Tătaru a răspuns și la acuzațiile cu privire la faptul că sistemul medical românesc nu are capacitatea de a trata marii arşi. […]

Reply

Leave a Comment