DNA a cerut documente de la PSD pentru a verifica banii publici
DNA a cerut documente de la PSD pentru a verifica banii publici

DNA a cerut documente de la PSD pentru a verifica cheltuirea banilor publici, iar acest lucru s-a întâmplat și la alte partide, a spus purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu.

„Înțeleg că este vorba despre perioada 2017-2019 când Viorica Dăncilă era premier”, a spus Lucian Romașcanu, referindu-se la controale ale procurorilor anticorupție și de la Autoritatea Electorală Permanentă desfășurate recent.

„Nu este o anchetă în acest moment, cel puțin din ce știm noi, în care să fie implicat Partidul Social Democrat (PSD) ca entitate. Există doar cereri din partea DNA de a li se furniza documente. Este o cerere care a venit la PSD, dar a venit și la alte partide. Sunt lucruri care se întâmplă probabil natural când e vorba de bani publici. DNA a cerut documente legate de cheltuirea banilor publici și înțeleg că este vorba despre perioada 2017-2019 când Viorica Dăncilă era premier” a spus Romașcanu, pentru PsNews.

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că Viorica Dăncilă nu ar fi reacționat potrivit acestei situații

„Este o solicitare făcută partidului, nu Guvernului. Nu știu ce înseamnă lucrul acesta, dacă există o cercetare penală sau o urmărire penală. Nu avem această știre. Știm doar că atât la noi cât și la alte partide s-au cerut documente de către DNA, AEP. Noi suntem foarte deschiși. Doamna Dăncilă a reacționat într-un fel în care dânsa trebuia să știe că nu are de ce să reacționeze. A existat o informație pe surse cum că la Constanța domnul Ciolacu ar fi zis ceva, dar dânsa nu ar trebui să comenteze o informație pe surse, cum nu comentează nimeni. Are colegi care au fost prezenți la acea discuție, putea să își ia informația de acolo, dacă s-a spus așa ceva. Nu s-a spus așa ceva”, a mai spus Romașcanu.

DNA a cerut documentele legate de achiziţiile din campania pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut. Informaţia a fost confirmată atunci de purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul