Image default
Actualitate

Firea depune plângere penală împotriva DSP și Ministerului Sănătății, pentru blocarea testărilor pe Arena Națională

Gabriel Firea face plângere penală împotriva conducerilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Ministerului Sănătăţii. Primarul Capitalei acuză de rea-credința cele două instituții pentru au refuzat să autorizeze Arena Națională ca loc pentru desfășurarea testelor populației pentru relevarea prezenței anticorpilor coronavirusului.

Primarul general a anunțat joi depunerea plângerii penale pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Reprezentanţi ai DSP au efectuat verificări acum două săptămâni şi au transmis că sunt respectate toate măsurile din punct de vedere medical şi al circuitelor şi că vor elibera avizul, a spus Firea, dar acum au invocat un ordin de ministru mai vechi şi au cerut oprirea activităţii de testare pe Arena Naţională, trimiţând o echipă de control când au început testările.

„Mâine depunem plângere pentru abuz în serviciu şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP Bucureşti şi pentru conducerea Ministerului Sănătăţii. (…) A venit o delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din opt persoane, acum două săptămâni, a analizat în vederea avizării toate circuitele medicale, s-au declarat foarte mulţumiţi, au spus că spaţiul este foarte mare, nu există posibilitatea contaminării (…), au spus că se duc la birou şi ne trimit avizul pentru testarea de tip anticorpi, dar acel aviz nu a mai venit. Conducerea ASSMB a sunat în fiecare zi şi s-a transmis că se lucrează şi că va fi trimis. Pur şi simplu ne-au amăgit, ne-au dus cu vorba, în dispreţ faţă de bucureşteni. Astăzi, când am invitat primele sute de persoane pentru a se testa şi a afla dacă au trecut prin boală, inopinat, a venit o altă delegaţie de la DSP Bucureşti, formată din trei inspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care ei trebuiau să ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP şi doamna de acolo a spus că nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sănătăţii, de unde i s-a spus că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Naţională” a afirmat Gabriela Firea, la România TV, potrivit PsNews..

Primarul general a spus că se doreşte atât blocarea unui proiect de-al său, cât şi ascunderea adevărului cu privire la situaţia infectărilor, care nu ar fi atât de gravă pe cât doresc autorităţile sanitare să o arate. Gabriela Firea a dat asigurări că activitatea de testare va continua.

Firea a susţinut, de asemenea, că nu se impune continuarea stării de alertă şi a acuzat guvernanţii pentru felul în care gestionează pandemia, „băgând groaza în români şi distrugând economia” şi pentru că îşi folosesc puterea „pentru grupuri de interese, nu pentru a sprijini cetăţenii”, pe care îi minte şi „îi ţine în lesă”.

Firea a explicat că în municipiul Bucureşti au fost testaţi 10.215 de pacienţi, 3.950 de cadre medicale, efectuându-se în total 17.736 de teste, dintre care doar 1.898 au fost pozitive. Astfel, la o populaţie de aproximativ 4.000.000 de persoane, aceste date nu justifică măsurile exagerate luate de autorităţi.

Related posts

Nicușor Dan anulează un proiect al Gabrielei Firea. Firea: Este crimă ce face acest individ

Alina Angelescu

Gabriela Firea, replică înțepată către Nicușor Dan, în scandalul apei calde: Să fie investit, apoi să-și dea demisia pentru că nu poate conduce Bucureștiul

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea, atac pe legea piețelor: „PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment