Nicolae Bănicioiu a fost trimis in judecată pentru corupție
Nicolae Bănicioiu a fost trimis in judecată pentru corupție

Nicolae Bănicioiu a fost trimis in judecată pentru trafic de influență și luare de mită. Procurorii DNA îl acuză că ar fi primit aproape 1,3 milioane de lei de la doi afaceriști, care acum au devenit martori la dosar. În schimb, el trebuia să protejeze mai mulți directori de spitale care favorizau firmele oamenilor de afaceri.

Nicolae Bănicioiu a fost trimis in judecată. Alături de fostul ministru a mai fost trimisă în judecată o persoană fizică, care este acuzată de complicitate la trafic de influență și complicitate la luare de mită, relatează B1TV.

Potrivit DNA, între 21 decembrie 2012 și 7 aprilie 2015, când era ministru al Tineretului și Sporturilor, iar apoi „în legătură cu această calitate după ce nu a mai ocupat acea funcție”, inculpatul Nicolae Bănicioiu ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri (martori în cauză) și ulterior ar fi primit în numerar, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma totală de 1.292.122 lei. Banii reprezentau dividende aferente anului 2013 distribuite de două societăți comerciale care comercializau bunuri către spitale publice/institute.

În schimb, Nicolae Bănicioiu ar fi promis că își va exercita influența asupra ministrului sănătății de la acea vreme, astfel încât să îl determine să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle acestuia de serviciu, acte reprezentate de:

  • menținerea în funcția de manager/prelungire interimat/nerevocarea din funcția de manager a persoanelor din conducerea unui număr de 5 spitale publice/institute din municipiul București și județul Ilfov aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele controlate de oamenii de afaceri derulau relații comerciale profitabile,
  • sau numirea pe funcția de manager a acelor spitale publice/institute a unor persoane apropiate oamenilor de afaceri”, spun procurorii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *