Potrivit unui raport privind finanțarea partidelor prezentat, joi, de Expert Forum (EFOR), premierul Nicolae Ciucă nu a achitat niciun leu la PNL anul trecut. La polul opus, fostul lider al PNL Florin Cîțu a donat cei mai mulți bani. 

Cea mai mică cotizație achitată la PNL în 2021 a fost de un leu, în vreme ce suma cea mai mare a fost plătită de fostul lider Florin Cîțu – 56.250 de lei, conform datelor Expert Forum, care a verificat registrele cu cotizații depuse la Autoritatea Electorală Permanentă. Registre în care actualul președinte PNL, Nicolae Ciucă, nu figurează cu sume plătite către propriul partidul în cursul anului trecut.  „Liderul Nicolae Ciucă nu a plătit niciun ban la cotizații, deși era membru din 2020”, susțin autorii raportului, potrivit Libertatea.

După 6 luni de neplată se poate cere excluderea din PNL

Conform Statutului PNL, pentru neplata cotizației vreme de cel puțin 6 luni se poate pierde calitatea de membru. Decizia privind excluderea este luată în urma unei propuneri formulate de filiala din care face parte restanțierul. Libertatea a cerut un punct de vedere din partea premierului și președintelui PNL Nicolae Ciucă.

Grapini și Pașcu, campionii cotizanților

Raportat la toate cotizațiile achitate din 2006 și până în 2021, inclusiv, EFOR arată că cea mai mare contribuție a avut-o Maria Grapini – suma totală pe care ea a achitat-o către Partidul Conservator, respectiv către PP-USL  a fost de 201.000 lei.

Pe locul al doilea se poziționează europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, cu 163.000 de lei.  La USR, președintele Cătălin Drulă a achitat 24.000 de lei, clasându-se și el în topul cotizanților.  La AUR, președintele formațiunii, George Simion, a plătit 540 de lei. „Sunt mult mai mulți membri (AUR – n.r.) care au plătit până de zece ori mai mult decât acesta”, punctează raportul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *