Președintele PNL Nicolae Ciucă face apologia propriei „onestități”, într-un spot electoral postat pe Facebook. Ciucă spune ce i se reproșează și la ce nu vrea să renunțe, într-un clip de 56 de secunde.

Mărturisirile lui Ciucă, filmate la sediul partidului, trec de la bunătate, prin „principii personale” și ajung la onestitate. Toate, însușiri morale de la care nu dorește să abdice, doar pentru că este politician, deși i s-a reproșat acest lucru. Pe liderul liberalilor îl bucură existența ideii că „este un om prea bun pentru politică”.

 Mă bucur că există ideea aceasta că sunt un om prea bun pentru mediul politic și nu vreau să mă schimb. Trec deciziile politice prin prisma principiilor personale și chestiunea aceasta mi se reproșează. Nu o dată am auzit că onestitatea nu este cea mai bună calitate a unui politician, iar eu nu renunț la asta.

Președintele PNL își aduce aminte de povața tatălui său: ascultă-i pe toți, dar dintr-ale tale să nu-ți ieși.

Ajungem să vedem chestiunea aceasta de bunătate ca nefiind o virtute pentru oamenii politici. Eu cred invers. Tata mi-a zis: ascultă-i pe toți, dar dintr-ale tale să nu-ți ieși! Dacă nu aș fi crezut că mai există șanse de schimbare a percepției despre clasa politică în rândul oamenilor, nu aș fi rămas în politică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *