Nicolae Ciucă promite sancțiuni drastice după controalele de la benzinări
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, după ședința Consiliului Național PNL unde s-a decis organizarea Congresului extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, că nu a luat o decizie privind candidatura la funcția de președinte, dar că „analizează”.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face (depunerea candidaturii – n.red.). Până în acest moment nu am luat o decizie. Analizez”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre o demisie a lui Florin Cîțu și din funcția de președinte a Senatului, după ce acesta a pierdut funcția de lider al PNL, Nicolae Ciucă a precizat: „În acest moment, nediscutându-se alte demersuri și având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece”.

Ciucă a spus că „ar fi fost bine să vină” Florin Cîțu la ședința Consiliului Național.

Gheorghe Flutur a anunțat că a preluat interimar șefia PNL până la congresul extraordinar al partidului, care va avea loc duminică, 10 aprilie, unde va fi ales un nou președinte al formațiunii politice, după demisia lui Florin Cîțu.

România va depune toate eforturile pentru ca prezenţa militară aliată şi americană să fie sporită şi consolidată, pentru a garanta securitatea cetăţenilor, transmite premierul Nicolae Ciucă, în contextul Zilei NATO în România.

„Agresiunea militară ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi răspunsul NATO la această invazie nejustificată au demonstrat rolul esenţial al Alianţei, care a acţionat rapid şi accelerat pentru a consolida securitatea flancului estic şi a României. România este un membru important al NATO, iar măsurile aliate adoptate recent în contextul invaziei ruse în Ucraina ne poziţionează sub umbrela celei mai puternice alianţe politico-militare din istorie. Suntem prima ţară aliată pe teritoriul căreia NATO a activat în premieră istorică Forţa sa de Reacţie Rapidă”, se arată în mesajul premierului, Nicolae Ciucă.

Acesta menţionează că peste 3.000 de militari din ţările NATO, dintre care aproximativ 2.000 sunt americani, sunt mobilizaţi pe teritoriul ţării noastre, iar peste 20 de avioane aliate asigură misiuni de poliţie aeriană pe cerul României împreună cu Forţele Aeriene Române.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *