Nicușor Dan a luat avans față de Cristian Popescu Piedone în ultimul sondaj INSCOP, în cursa pentru Primăria Capitalei.

Potrivit unui studiu INSCOP, Nicușor Dan conduce cu un avans de 11% în fața lui Cristian Popescu Piedone, acumulând 38,5% din intențiile de vot ale bucureștenilor. Cristian Popescu Piedone îl urmează cu 27,4%, în timp ce Gabriela Firea se află pe locul trei cu 21,4%, transmite B1TV.

Aceste date sunt întărite și de un alt sondaj Sociopol, care arată un avans chiar mai mare pentru Nicușor Dan, de 15%, față de principali săi contracandidați, cu procente de 37% pentru Nicușor Dan, 22% pentru Cristian Popescu Piedone și tot 22% pentru Gabriela Firea.

Într-un sondaj mai recent efectuat de Avangarde și comandat de PSD, indicațiile de vot stau ușor diferit. Nicușor Dan își păstrează fruntea cu 31% din intenții, Gabriela Firea urmează cu 24%, iar Cristian Popescu Piedone scade pe locul trei cu 20%. Sebastian Burduja și Mihai Enache de la AUR au, de asemenea, locuri menționate în sondaj cu 15% și respectiv 7%.

Aceste cifre sugerează că Nicușor Dan rămâne favoritul în cursa pentru primăria Capitalei, cu o susținere solidă din partea electoratului. În același timp, scorurile pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti arată o competiție strânsă între Alianța Dreapta Unită și PSD, cu scoruri de 31,4% și respectiv 29%. Predicția de prezență la vot este de asemenea înaltă, cu aproape 70% dintre respondenți afirmând că vor merge cu siguranță să voteze.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *