Sebastian Burduja, pe urmele lui Nicolae Ceaușescu. Vrea să continue canalul Dunăre-București cu proiectul „Bucureștiul port la Dunăre”

Sebastian Burduja vrea să transforme Bucureștiul în „port la Dunăre” prin investiții în canalul început pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu și realizat în proporție de 70%. Ideea de campanie a liberalului se regăsește în „Planul pentru București”.

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului București, Sebastian Burduja, și-a prezentat „Planul pentru București”, care cuprinde o serie de propuneri referitoare la combaterea consumului de droguri, mutarea transportului în subteran, termoficarea, digitalizarea, crearea unui București „verde” și un proiect denumit „Bucureștiul port la Dunăre”.

Burduja a subliniat că în ultimii ani lipsea o viziune pentru București și că a transpus ideile sale într-o carte intitulată „Planul pentru București”. Candidatul liberal a menționat că are studii în dezvoltare urbană, obținute la Banca Mondială, Stanford și Harvard. Burduja a evidențiat importanța combaterii consumului de droguri, propunând parteneriate cu Ministerul de Interne și prezența polițiștilor locali în proximitatea școlilor. De asemenea, a abordat subiectul „Bucureștiul conectat”, cu accent pe fluidizarea traficului prin mutarea acestuia în subteran. Burduja a prezentat și proiectul „Bucureștiul port la Dunăre”, menționând finalizarea canalului Dunăre-București și integrarea orașului în liga orașelor europene port la Dunăre.

E un proiect la care ţin mult şi se numeşte «Bucureştiul port la Dunăre». Avem un canal Dunăre-Bucureşti, care e terminat în proporţie de cam 70%. Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta. Ideea nu e a comuniştilor, e de la Alexandru Ioan Cuza. Gândiţi-vă cum ar fi ca Bucureştiul să intre în liga oraşelor europene care sunt port la Dunăre: Budapesta, Belgrad, Viena, Bratislava. Aparţinem de acest club. Transportul pe apă, apropo, e cea mai ieftină formă de transport. Croazieră pe Dunăre Bucureşti-Viena? Sigur! Croazieră pe Dunăre Bucureşti – Delta Dunării? De ce nu? Am spus de la bun început, nu trebuie să ne mai propunem lucruri mici, mizele mici fac oamenii mici şi oraşe mici, mizele mari fac oamenii mari şi oraşe mari”, a afirmat Burduja, citat de PsNews.

Candidatul a subliniat necesitatea unui București „civilizat”, cu apă caldă și căldură, propunând utilizarea apei geotermale din nordul orașului ca energie verde pentru încălzire. Printre soluțiile prezentate s-au numărat crearea unui parc nou, construirea de parcări subterane, transformarea Pădurii Băneasa într-un parc urban și dezvoltarea unui hub pentru start-up-uri, denumit „fabrica de unicorni”. Sebastian Burduja și-a depus candidatura pentru funcția de primar general al Bucureștiului sâmbătă, în prezența liderului PNL, Nicolae Ciucă.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *