nicușor dan
nicușor dan

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat vineri că a discutat cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor despre extinderea magistralei de metrou M4, precum şi despre trenul metropolitan, proiect al cărui studiu de prefezabilitate se apropie de final.

Nicuşor Dan a precizat că la discuţii au participat şi specialişti în mobilitate urbană din Primăria Capitalei.

„Primul subiect a fost extinderea magistralei de metrou M4, pentru care Primăria Generală trebuie să dea aviz pe PUZ în perioada următoare. Discuţia este complexă, pentru că trebuie integrate mai multe facilităţi urbane, dar există deschidere de ambele părţi pentru a ne încadra în termenele de finanţare. Al doilea subiect a fost trenul metropolitan (metroul de suprafaţă). Studiul de prefezabilitate se apropie de final. Avem un parteneriat semnat. Am discutat despre cum putem să împărţim responsabilităţile pentru a grăbi implementarea”, a precizat Nicuşor Dan, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Nicuşor Dan anunţă ce se mai întâmplă cu trenul metropolitan promis în campanie. Când ar putea fi folosit

În septembrie 2021, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov anunţa că trenul metropolitan va putea fi folosit din 2024, alături de autobuze, troleibuze, tramvaie şi metrou.

Astfel, în viitor, distanţa de la Snagov la Gara de Nord ar putea fi parcursă în circa 30 de minute, faţă de un interval de timp aproape dublu necesar unui autoturism în condiţiile actuale de trafic.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *