Nicușor Dan contracandidatul Gabrielei Firea în cursa pentru Capitală
Nicușor Dan contracandidatul Gabrielei Firea în cursa pentru Capitală

Nicușor Dan contracandidatul Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei ia în calcul să renunțe la calitatea de politician independent. Nicușor Dan este susținut din această ipostază de PNL și USR, dar și de PMP, și se prefigurează a fi candidatul unic al fostei poziții împotriva partidului Social Democrat. Nicușor Dan a spus că nu exclude ideea de a intra în PNL, sau, de ce nu, și în USR.

Nicuşor Dan contracandidatul Gabrielei Firea a vorbit, la Adevărul Live, despre negocierile pentru alegerile locale şi listele pentru Consiliul General. Nicuşor Dan susţine că pe viitor ar putea intra în PNL şi că USR ar fi trebuit să intre la guvernare toamna trecută, după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare și prezidențiale fiind o decizie aşteptată de electoratul acestui partid, potrivit PsNews.

”Eu acum sunt independent. Susţinerea PNL e ca independent. (…) Nu exclud nicio variantă”, a spus Nicușor Dan.

La fel, ideea întoarcerii în USR e la fel de posibilă, a recunoscut Nicușor Dan, explicând că este deschis oricărei posibilități.

„Nu exclud (să mă întorc în USR – n.r.), dar cum am spus acum trei ani, mă voi întoarce dacă va redeveni partidul-umbrelă. Sunt un independent sprijinit de forțele opoziției”, a explicat candidatul la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a salutat gestul lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, de a se retrage din cursă, în momentul în care Nicușor Dan a primit susținerea partidelor. Chiar Nicușor Dan spune că a fost surprins de anunț, pentru că avusese „doar o discuție de principiu”

”E un gest onorabil, responsabil. Factual, eu am avut miercuri o discuţie cu Orban. Era o discuţie ipotetică despre susţinerea mea. Am aflat şi eu joi dimineaţă că Orban merge pe această variantă. Concomitent cu ştirea dată de un site de presă. Printre primii oameni care au aflat de la mine de această chestie a fost Dan Barna”, a explicat Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *