nicușor dan
nicușor dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, apreciază că preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, „a ales o cale populistă”, atunci când i-a reproşat că nu a făcut reforme şi că nu a redus suficient cheltuielile.

Într-un interviu pentru B1Tv, edilul general a subliniat că în anul care a trecut de la preluarea mandatului, a diminuat cheltuielile de la 3 la 2 miliarde de lei, iar 2.700 de angajaţi au fost daţi afară în urma desfiinţării unor companii municipale.

„Dacă să reduci cheltuielile cu o treime, de la 3 la 2 miliarde, nu înseamnă reformă… nu ştii ce să mai spui. Să dai afară 2.700 de oameni… dacă nici asta nu înseamnă reformă. Ei erau angajaţi ai unor companii pe care le-am desfiinţat. Asta e reforma. Bineînţeles că se mai pot face anumite lucruri şi evident că le vom face în timp pe toate acestea. Numai că lipseşte un miliard. Adică de la trei miliarde la două miliarde a fost un efort pe care l-am făcut anul acesta. De la două miliarde la un miliard e imposibil”, a spus primarul general Nicușor Dan.

Precizările acestuia vin după ce, în urmă cu o zi, el atrăgea atenţia asupra faptului că, potrivit proiectului actual al bugetului naţional, în 2022 veniturile reale ale Primăriei Municipiului Bucureşti ar urma să fie înjumătăţite faţă de cele din 2021. Nicuşor Dan a afirmat că, în contextul în care suma pentru subvenţii ar urma să crească de la 2 miliarde de lei la 3 miliarde de lei, va rămâne doar un miliard de lei pentru investiţii, instituţii de cultură, spitale, infrastructură sau consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Eu am venit şi am spus o chestiune foarte gravă. Din bugetul nostru lipseşte un miliard şi o să ne fie imposibil să ne descurcăm fără miliardul acesta. Domnul Ciucu a ales o cale populistă, în care să profite de moment ca să mă critice, fără să vină cu o soluţie la miliardul care lipseşte (…) Bugetul naţional o să se voteze probabil mâine. O să fie promulgat peste încă una-două zile de preşedintele României. Din momentul acela, o să avem 45 de zile, conform legii, să venim cu bugetul local. O să vin, evident, şi eu cu o propunere – pentru că este atributul meu legal – de buget local al Municipiului Bucureşti. O să aştept şi bugetele alternative ale partidelor din CGMB”, a spus Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *