alexandu rafila
ALEXANDRU RAFILA

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, vrea ca certificatul verde să fie adoptat, există însă discuții în cadrul coaliției despre forma sa.

Alexandru Rafila susține la Digi 24 că certificatul ar trebui introdus până la finalul acestui an, și așteaptă susținere în această privință din partea tuturor partidelor care se află la guvernare. PSD vrea ca proiectul certificatului electronic COVID-19 să fie adoptat de guvern prin asumarea răspunderii.

„Eu am nevoie de un sprijin politic clar, asumat de către toate partidele din această coaliție, nu numai din partea PSD, iar lucrul ăsta trebuie să fie fără echivoc.Aici nu e o problemă legată de un comportament care pune în balanță demisia cu certificatul verde, dar noi trebuie să fim pregătiți ca țară să avem un răspuns, o să vedem cât de eficient va fi, dar trebuie să avem pregătit un pachet de măsuri care să poată să țină sub control pandemia și să ofere acces la servicii de sănătate și pacienților infectați cu noul coronavirus, dar și altor categorii de pacienți”, spune Alexandru Rafila.

„Eu cred că trebuie să fie adoptat, pentru că dacă va fi adoptat mai târziu, până se fac normele de funcționare, sau de intervenție în domeniul apărării sănătății publice, în legătură cu acest certificat electronic, durează prea mult, și dacă ajungem să avem o lege aprobată în februarie, e prea târziu”, spune Alexandru Rafila.

„Opinia tuturor este că deja în prima parte a lunii ianuarie vom asista la primele creșteri ale numărului de cazuri, poate puțin mai repede, și atunci trebuie să avem la dispoziție un instrument de intervenție cât mai eficientă. Cu cât e mai rapidă, cu atât este mai eficientă”, spune Alexandru Rafila.

„Pe mine nu mă interesează modul în care este trecut, ci să avem certificatul care să ne ofere un instrument. De ce să-mi dau eu demisia dacă este asumare de răspundere, sau trecere prin Parlament?Atât timp cât sunt mecanisme democratice prevăzute în Constituție, e chiar o exagerare al cărei substrat sincer nu îl înțeleg”, spune Alexandru Rafila.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *