Alexandru Rafila și PSD „cântă o altă melodie” acum, când sunt la putere
Alexandru Rafila și PSD „cântă o altă melodie” acum, când sunt la putere

Alexandru Rafila și PSD „cântă o altă melodie” acum, când sunt la putere, față de perioada în care erau în opoziție, crede liderul PNL Gheorghe Falcă. Acum ei vor avea o responsabilitate „destul de mare” pentru pregătirea României pentru confruntarea cu valul cinci pandemic, anunțat pentru începutul lunii ianuarie.

Întrebat dacă, în opinia PNL, proiectul privind obligativitatea certificatului verde trebuie să lăse cetățeanului „o portiță” pentru a evita vaccinarea, sau mai degrabă trebuie să îl facă să înțeleagă că vaccinarea este singura soluție, Gheorghe Falcă a afirmat: „Eu am auzit declarația domnului Ciolacu, care ne spunea că a înțeles că este nevoie de certificatul verde digital, un certificat care permite oamenilor să îl folosească dacă sunt vaccinați, dacă au trecut prin boală sau dacă fac teste periodice. Guvernul României – și am înțeles că și Parlamentul României – propune să primească cetățenii 15 vouchere pentru 45 de zile pentru a-și face aceste teste, până se obișnuiesc cu ceea ce înseamnă funcționabilitatea unui astfel de certificat verde digital. Așa a considerat domnul Rafila” a declarat Gheorghe Falcă joi seara, într-o emisiune B1TV.

„Am spus, eu sunt un om care a învățat la Bruxelles că găsim o zonă de compromis, 45 de zile trecem prin testare periodică, dar trebuie să ne pregătim pentru valul 5 și eu cred că aici responsabilitatea PSD și a domnului Rafila va fi destul de mare, pentru că atunci când erau în opoziție cântau o melodie, acum o să cânte o altă melodie, din ianuarie încolo, când se știe că în România va intra valul 5, cu o întârziere față de ceea ce se întâmplă în Europa de Vest”, a adăugat liberalul, vorbind despre Alexandru Rafila și PSD.

Falcă a lămurit și dacă vaccinarea ar trebui să devină obligatorie după cele 45 de zile în care testarea este plătită din bani publici sub forma a 15 vouchere: „Vor decide oamenii – dacă vor să continue să își facă teste, își vor face teste din banii personali; dacă nu, se vor vaccina. (…) Dacă se testează pe bani privați, nu e nicio problemă”.

„Ai opțiunea pentru vaccinare și, dacă nu o folosești, poți să spui că ai un timp de 45 de zile, ai 15 vouchere pentru a te testa pe bani publici, dar în faza următoare trebuie să treci să te testezi pe proprii bani”, a mai declarat Gheorghe Falcă, care a catalogat cele 45 de zile drept „o acomodare”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că s-a convenit ca proiectul privind certificatul verde să fie adoptat până la finalul anului. La rândul său, liderul PNL, Florin Cîțu, a spus că liberalii susțin orice proiect care va stimula vaccinarea și care va ajuta în pregătirile pentru valul 5.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *