Sute de mesaje prin care i se cerea să nu voteze legea certificatului verde
Sute de mesaje prin care i se cerea să nu voteze legea certificatului verde

Sute de mesaje prin care i se cerea să nu voteze legea certificatului verde a primit fostul ministrul al finanțelor Dan Vîlceanu, secretar general al PNL. Nu au fost mesaje de amenințare, a precizat el, dar chiar și așa, el va vota proiectul de lege, spune el.

Prin cele câteva sute de mesaje, cetățenii îi cereau lui Vîlceanu să nu voteze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă.

Nu am primit mesaje de ameninţare, dar am primit cred că sute de mesaje să nu votez certificatul verde. Voi vota certificatul verde atunci când va exista o formă a unui certificat verde”, a declarat Dan Vîlceanu, la Antena 3, joi seară.

Eu cred că nu ar trebui să facem niciun fel de diferenţă legată de locul de muncă. Că lucrezi la stat, că lucrezi la privat, dacă e o măsură e pentru toţi. Dacă luăm măsura ca aceste 15 teste să fie suportate de către stat, trebuie să le dai la toată lumea. Nu poţi să spui tu, pentru că lucrezi la stat, primeşti 15 teste, iar celălalt, care plăteşte testele, nu primeşte teste. Personal, aş opta să plătească omul”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu cere ca certificatul verde COVID-19 să fie votat cât mai rapid, în Parlament.

Sunt foarte mari șanse să treacă, dacă acest proiect de lege există (n.r. – proiectul PSD cu privire la certificatul verde COVID). Va fi votat în Parlament, dezbătut în comisii (…)”, a declarat Florin Cîțu.

Susținem orice proiect care va duce la creșterea campaniei de vaccinare și la pregătirea pentru valul 5 (…)”, a mai transmis Cîțu.

Președintele PNL și-a schimbat opinia cu privire la decontarea testelor oferite de stat. 15 teste ar urma să primească fiecare angajat, în forma legii gândită de Alexandru Rafila.

Sunt de acord și cu asta, și pentru privat, și pentru stat. Există bani la buget, din câte am înțeles. Să vină cu proiectul în Parlament să-l votăm”, a declarat Cîțu.

Legea certificatului COVID în varianta PSD

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat prevederile proiectului de lege..

Este vorba despre o propunere pe care noi am făcut-o din partea Ministerului Sănătății lucrată împreună cu cei de la INSP, nu este o propunere care duce la introducerea automată a certificatului verde, ci pregătește România ca în cazul în care apare o situație epidemiologică deosebită care să se traducă printr-un nou val pandemic să avem la dispoziție un instrument care să prevină creșterea numărului de cazuri în mod abrupt, să prevină un număr de decese important și cred că această măsură alături de măsurile generale de sănătate publică, este un demers rațional pentru că nu putem să acceptăm să așteptăm ca lucrurile să se întâmple și să nu luăm niciun fel de măsură”.

Alexandru Rafila a spus că certificatul va cuprinde cele trei alternative: vaccinare, testare, trecere prin boală. Pentru angajați vor fi puse la dispoziție 15 vouchere pentru decontarea testării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *