nicușor dan
nicușor dan

Nicușor Dan a avut prima reacție după ce Gabriela Firea l-a acuzat, chiar în ajunul Crăciunului, că a mințit în ceea ce privește blocul din sectorul 5 care nu are curent de câteva luni, motiv pentru care a primit și o amendă.

„Am precizat de mai multe ori că nu voi emite certificat de urbanism pentru alimentarea cu energie electrică a construcției vădit ilegale din str. Nicolae Drăganu 5A. Cea mai mare problemă este securitatea la incendiu. Cum vor putea interveni pompierii la un eventual incendiu pe fațada estică? Nu există spațiu fizic de acces acolo, iar un incendiu pur și simplu nu va putea fi stins”, spune Nicușor Dan.

„Am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității autorizațiilor în baza cărora s-a construit imobilul și am comunicat solicitanților ca nu vom emite certificatul de urbanism până ce nu se emite punctul de vedere al Inspectoratului. Inspectoratul n-a răspuns solicitării noastre de verificare a legalității autorizațiilor, dar a întocmit în schimb un proces-verbal de sancționare a PMB pentru neemiterea certificatului de urbanism. A venit vremea ca fiecare autoritate să răspundă pentru actele sale. Nu exercit această funcție pentru a semna “ca primarul”, ci pentru a lua decizii corecte”, a mai spus Nicușor Dan.

Știu că situația este grea pentru locuitorii din imobil, care au fost păcăliți de constructor. Am arătat însă disponibilitatea primăriei de a susține locuitorii atât într-un litigiu prin care să-și recupereze investiția, cât și prin măsuri sociale. A ignora, însă, legea și riscurile nu este o soluție”, scrie Nicușor Dan pe o rețea socială.

Nicușor Dan a fost amendat. Firea: ”A mințit și dovada este amenda de 5.000 de lei pe care a primit-o!”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a încălcat legea când a refuzat să elibereze certificatul de urbanism în cazul blocului construit în sectorul 5 al Capitalei, astfel încât clădirea să fie racordată la rețeaua de electricitate.

„Este verdictul Inspectorilor în Construcții care au răspuns unei solicitări formulate de Gabriela Firea. Nicușor Dan a încălcat legea și a ținut în beznă 90 de familii!”, spune Gabriela Firea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *