Nicușor Dan vrea
Nicușor Dan vrea bani europeni pentru 19 clădiri cu risc seismic. Primarul Municipiului București a anunțat că 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală și culturală. Este vorba despre Casa Suțu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.
Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare. Nicușor Dan vrea să obțină finanțare europeană și în etapa a doua a PNRR pentru cele 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic.
De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR. Administrația a răspuns la opt solicitări de clarificare care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.
Concomitent, este realizat auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidențiale și 3 clădiri publice). În plus, continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare).
„Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate. Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureștiului, o parte din acestea având deja autorizațiile de construire obținute”, a anunțat primarul Capitalei.

Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București,  făcute în patru etape

Zilele trecute, Nicușor Dan anunța încheierea perioadei de depunere a ofertelor pentru Studiul de Fezabilitate privind extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă .
Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București vor fi făcute în patru etape.
În prima etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale. Acestea asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.
Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.
Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală.  Aici intră și extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.
Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *