Image default
Actualitate

Noi discuții despre constituționalitatea stării de alertă

Noi discuții despre constituționalitatea stării de alertă au apărut la scurt timp după instaurarea acesteia. Varujan Vosganian spune că Guvernul Orban nu a urmat pașii corecți.

“Guvernul Orban se cere iarăși destituit prin moțiune de cenzură. Nu ar fi la prima tentativă de acest fel. A mai făcut-o când spera că vom avea alegeri anticipate. Acum avem alegeri întârziate și tot nu s-a lepădat de nărav. S-ar putea să-i reușească și de data asta. Faptul că Guvernul nu a solicitat Parlamentului un vot pentru prelungirea stării de alertă este o ilegalitate. Iar motivul că, prin lege, la prelungirea stării de alertă nu se menționează aceleași proceduri ca la instituirea ei este cel puțin bizar.“, declară acesta pe pagina sa de Facebook.

Varujan Vosganian dă vina pe Klaus Iohannis și spune că acesta își repetă greșelile. “Când a prelungit starea de urgență, președintele a urmat exact aceleași proceduri ca la instituirea ei. Astfel se petrec lucruile și în ceea ce privește starea de alertă. Prelungirea stării de alertă nu este un ecou întârziat al instituirii acesteia. Este o nouă stare de alertă, cu alte restricții, care, la rândul ei, urmează exact aceleași proceduri. Altminteri, Guvernul ar putea să prelungească la nesfârșit restrângerile de drepturi constituționale și constrângerile de tot felul.”, continuă el.

Deși Ludovic Orban a declarat că a acționat în conformitate cu legea, CCR urmează să stabilească acest lucru. Noi discuții au apărut după instaurarea stării de alertă. “E drept că CCR dezbate dacă votarea în Parlament a unei Hotărâri de Guvern e constituțională sau nu. Dar până atunci legea e în vigoare și este cât se poate de clară, asta dacă vrei s-o înțelegi și s-o respecți.”, încheie Vosganian.

Related posts

Victor Ponta îl atacă pe Nelu Tătaru

Alina Angelescu

Dacian Cioloș nu îl vrea pe Orban premier: Am vorbit serios când am spus că e nevoie de un nou început

Andrada Ionescu

Președintele României a explicat locuitorilor din Suceava necesitatea carantinei. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Dosarul caselor președintelui Iohannis a fost clasat. Procurorii au stabilit că nu a comis o ilegalitate

Constantinescu Gabriel

Lista miniștrilor candidați în Parlament. Ce locuri vizează Ludovic Orban și Nelu Tătaru

Constantinescu Gabriel

Nu se dau amenzi pentru nepurtarea măștii pe stradă până joi, a cerut Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment