fonduri suplimentare

Fonduri suplimentare pentru autoritățile locale. Marcel Ciolacu anunță că în Parlament s-a votat suplimentarea fondurilor în cadrul unui proiect de lege.

PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil guvernul Orban să facă! Am susținut și votat suplimentarea fondurilor destinate autorităților locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare. Pentru Guvern nu este important că nu mai sunt bani pentru protecția persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament sau pentru bătrânii instituționalizați. Și-au îndestulat deja toată clientela politică, au spart deja banii pe tot felul de achiziții dubioase și acum restul mai pot să aștepte.„, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul interimar PSD susține că primarii au trecut singuri prin criza provocată de coronavirus și nu au fost susținuți de conducere. „Astăzi în Parlament am îndreptat acest lucru. Este firesc. După ce Guvernul i-a lăsat pe primari și pe președinții de Consilii Județene să se descurce singuri în fața crizei sanitare! Dacă situația a fost ținută sub control în majoritatea județelor din țară, meritul este al autorităților locale și nicidecum al Guvernului.”, declară acesta.

Marcel Ciolacu explică cum vor fi împărțite aceste fonduri suplimentare. „Peste 850 de milioane de lei au fost cheltuiți din bugetele locale în lupta împotriva COVID-19. În timp ce de la Guvern s-au trimis doar 20 de milioane de lei. Astăzi, acești bani ajung înapoi la județe. Alte 80 de milioane au fost alocate către Primăria Capitalei și primăriile de sector. În total, este vorba de 0.09% din PIB, un procent infim. A suta parte din uriașul deficit bugetar de 10% realizat de guvernarea PNL!”, încheie Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *