Actualitate

Un nou program de testare pentru bucureșteni

Un nou program de testare pentru persoanele expuse la contaminare a fost votat. Gabriela Firea își informează urmăritorii cu privire la un nou program de testare propus de Primăria Municipiului București. Edilul capitalei este nemulțumit de votul consilierilor de la PNL.

„Programul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost votat azi de consilierii generali Psd, Alde, Usr, Pmp. Din pacate, consilierii generali PNL au abandonat juramantul fata de bucuresteni si au votat impotriva. Rusinos! Prin acest proiect, testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2. Farmacisti, sportivi, ziaristi, angajati ai magazinelor si teraselor, curierilor. Dorim să limitam raspandirea noului virus in randul acestor categorii de angajati si al celor cu care intra in contact zi de zi.„, spune aceasta.

Firea menționează că PMB va deconta prin ASSSMB 200 lei pentru fiecare test PCR realizat. Bugetul total alocat este de 633.000 lei. Primăria Capitalei mai are un alt proiect de testare în desfășurare, unde s-au înscris 11.000 de locuitori, însă doar 3.000 au fost testați.

Primarul capitalei ne vorbește și de alte realizări. „Campania „Pentru cei care NU stau acasă” – ASSMB a achizitionat cele 3.000 de teste RT-PCR si le-a distribuit catre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase si Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unitatea medicală care deruleaza in prezent testarile in cadrul proiectului „Pentru cei care NU stau acasă”.Acest proiect, aprobat prin HCGMB in data de 10.04.2020, vizeaza testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu si expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.”, încheie ea.

Related posts

Bucureștenii vor fi sclavii Apa Nova până în 2037

Alina Angelescu

PSD se bucură de redeschiderea bisericilor

Alina Angelescu

Raed Arafat atrage atenția că marea relaxare nu va începe pe 15 iunie. „Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm”

Constantinescu Gabriel

Se pregătește legea învățământului online. Guvernul va hotărî și descentralizarea deciziei suspendării cursurilor fizice

Constantinescu Gabriel

România a ajuns a treia țară europeană afectată de coronavirus. Explicațiile profesorului Alexandru Rafila

Medic care le cerea pacienților să-și dea masca jos, anchetat la Colegiu: „Purtarea unei măşti este inutilă şi mă enervează”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment