dna ul padurilor

„DNA-ul pădurilor”. Noi informații oferite de Alina Gorghiu din Parlament despre proiectul USR. În ultimele zile cei de la USR au făcut presiuni pentru a fi votat acest proiect.

„Am fost unul dintre semnatarii proiectului privind înființarea „DNA-ului pădurilor”. PNL l-a susținut și va vota pentru, astăzi, chiar dacă proiectul nu este perfect. Important este să avem în vedere starea de fapt privind exploatarea pădurilor românești. Și știm cu toții cât este de gravă.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deși cei de la PNL consideră că proiectul nu este într-o formă foarte bună, aceștia cred că orice început este binevenit. „Și orice început, pentru a pune capăt unei asemenea situații, este binevenit, cu atât mai mult pentru că asigură românilor dreptul la un mediu sănătos. Orice inițiativă care vine și completează eforturile depuse în acest sens, până acum, de Ministerul Mediului, este un bun câștigat.„, continuă aceasta.

Pentru a înțelege mai bine ce include acest proiect, Alina Gorghiu a explicat. „Încă 40.000 hectare de noi păduri virgine și cvasivirgine din România se vor introduce sub protecție strictă; Pe perioada stării de urgență, transporturile de lemn care au circulat pe șosele au fost verificate temeinic – 163 în medie pe zi; S-a finalizat dezvoltarea Sistemului De Urmărire a Masei Lemnoase. Și lista este lungă, credeți-mă! Dar reparațiile în acest domeniu, oricât de consistente ar fi și oricât de bine țintit sunt pregătite, nu au cum să fie vizibile de azi pe mâine.”, declară ea.

În încheiere, Alina Gorghiu le spune internauților că legea ce privește înființarea „DNA-ul pădurilor” urmează să fie promulgată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *