Image default
Actualitate

Raed Arafat explică pericolele noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie

Noua tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie este mult mai contagioasă, spune secretarul de stat Raed Arafat. Însă, nu provoacă efecte mai puternice, simptome mai neplăcute ori o mortalitate mai mare, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Au apărut cazuri cu noua tulpină în alte două țări. Este clar că această tulpină nu a apărut ieri, ea a circulat, doar că ieri au fost date mai multe semnale de către autoritățile britanice despre agresivitatea cu care se răspândește, că ar fi mai contagioasă cu 70% față de cum era până acum. Nu cauzează o boală mai gravă, nu are mortalitate mai mare, dar contagiozitatea este mai mare. Așadar, trebuie să fim atenți pentru că, dacă începe să se răspândească, creșterea numărului de cazuri înseamnă presiune mai mare pe sistemul sanitar” a explicat Raed Arafat, citat de B1TV.

Întrebat dacă este îngrijorat de noua tulpină de coronavirus, acesta a spus: „Normal, altfel nu am fi luat aceste măsuri și nu ar fi luat aceste măsuri alte țări. Noi am fost după Belgia, Olanda, Italia, Franța, Bulgaria a luat unele măsuri. Astăzi este o discuție care va avea loc la nivelul președinției europene pentru a vedea ce măsuri trebuie luate. Noi avem acum două măsuri implementate: obligativitatea carantinării la sosire timp de 14 zile la domiciliu și interdicția zborurilor.”

Arafat face apel la populație să petreacă de sărbători în „familia restrânsă”.

„Dacă nu se respectă regulile pe care noi le-am propus, este posibil ca după sărbători să asistăm la o creștere a cazurilor noi. Încercăm ca acest lucru să nu se întâmple, prin măsurile pe care le-am luat până acum și prin noua hotărâre de guvern, plus recomandările noastre ca oamenii să respecta regulile de a avea sărbătorile în rândul familiei restrânse: fără vizitatori, fără colindători. Masa de Crăciun, petrecerea de Revelion să fie în familia restrânsă, care stă în aceeași casă”, a mai spus secretarul de stat.

„Eu sunt convins că marea parte a oamenilor va fi responsabilă și va respecta aceste recomandări, pentru că este în interesul lor și al celor apropiați lor. Va rămâne o parte care nu va respecta, care nu înțelege situația și care în continuare va încerca să nu respecte regulile impuse. Va rămâne și un număr de agenți economici care vor îndemna oamenii să vină la mese, la sărbători care sunt „discrete”, pe care nu le vede nimeni” a mai atras atenția secretarul de stat.

Related posts

Războiul declarațiilor între DSU și Traian Băsescu. Fostul președinte, atac fără precedent la adresa lui Arafat

Andrada Ionescu

Toate cursele aeriene sunt urmărite de Poliția de Frontieră. Românii nu pot ascunde că vin din Italia sau altă zonă de risc, susține Raed Arafat

Masca poate deveni obligatorie peste tot pe stradă, avertizează Raed Arafat. Cum a reacționat când s-a întâlnit cu o domnișoară fără mască

Constantinescu Gabriel

1 comment

Mai mulți români vor fi deportați din Marea Britanie după Brexit 7 ianuarie 2021 at 7:36

[…] Britanie. Ministerul britanic a anunțat că vor fi luate „măsuri adecvate” pentru a preveni răspândirea Covid-19, iar personalul care îi va escorta pe români și polonezi va purta mască, iar persoanelor […]

Reply

Leave a Comment