Noua Zeelandă se află sub asaltul variantei Omicron a COVID
Noua Zeelandă se află sub asaltul variantei Omicron a COVID

Noua Zeelandă se află sub asaltul variantei Omicron a COVID, aproximativ 20% din populație fiind infectată. Cel puțin la nivel oficial, după datele transmise, numărul de cazuri de infectare atinge cifra de un milion de persoane, în ciuda măsurilor stricte.

În prima perioadă a pandemiei, țara a adoptat măsuri severe și a închis granițele pentru limitarea răspândirii virusului.

Cu toate acestea, apariția variantei Omicron, cu o transmisibilitate mult mai ridicată, a condus, la începutul acestui an, la creșterea semnificativă a numărului de cazuri în Noua Zeelandă.

Peste 986.000 de cazuri au fost înregistrate în Noua Zeelandă în acest an, transmite Digi24.

Aproximativ 20% din populație a fost infectată acum cu COVID, însă specialiștii sunt de părere că numărul ar putea fi mult mai mare.

În această țară, numărul deceselor cauzate de COVID este mult mai mic față de alte țări, înregistrându-se 876 de astfel de cazuri.

La începutul lunii mai, Noua Zeelandă a început să primească turiști din peste 50 de țări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia, pentru prima dată în mai bine de doi ani.

Înainte de a ajunge în țară, turiștii trebuie să prezinte dovada vaccinării și un test COVID negativ.

„Astăzi este o zi de sărbătoare și este un moment important în reconectarea noastră cu lumea”, a declarat atunci ministrul turismului Stuart Nash.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *