Modificarea Constituției este analizată în PSD iar social-democraţii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc vor pregăti un material cu priorităţile partidului în acest sens, a spus președintele Marcel Ciolacu. Va exista însă și o discuție în coaliție despre modificarea Constituției în sensul „modernizării” acesteia, a precizat el.

Am avut o discuţie acum două săptămâni cu domnul Titus Corlăţean şi cu domnul Robert Cazanciuc pe acest subiect, o să pregătească dânşii un material pe care o să-l prezint partidului, ce vedem noi prioritar pentru modificarea Constituţiei, dar oricum va trebui o discuţie şi în cadrul coaliţiei”, a spus Marcel Ciolacu, marți, la Parlament, după Consiliul Politic Naţional al PSD, citat de Digi24.

Președintele PSD a subliniat că nu există o decizie luată în coaliţie pe acest subiect, dar că este o temă de discuţie.

Nu este luată o decizie în cadrul coaliţiei. Este o temă pe agenda coaliţiei. Nici nu am considerat să fie o prioritate pentru români, sunt ferm convins că nu este o prioritate pentru români, cu toţii ştim că această combatere a preţurilor şi a escaladării preţurilor este prioritatea românilor şi a noastră, a tuturor, dar dacă ne uităm ca şi calendar legislativ, cred că se impune a se lua o decizie în coaliţie dacă facem o eventuală modificare a Constituţiei sau nu. (…) Ori îl declanşăm în acest moment, ori România va pierde şi acest moment de a moderniza Constituţia”, a mai spus preşedintele PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *