IGPR achiziționează etilometre pentru dotarea structurilor rutiere. Achiziția are ca obiectiv principal creșterea gradului de siguranță rutieră și a eficienței activităților desfășurate de polițiștii rutieri, inclusiv reducerea costurilor generate de impunerea normelor legale în domeniul constatării faptelor de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. Etilometru face parte din categoria mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, fiind destinat stabilirii precise a concentrației de alcool din pereții alveolelor pulmonare.

Procedura de achiziție a fost încheiată prin atribuirea unui acord-cadru pentru o perioadă de 36 luni, întrucât aparatura existentă este uzată din punct de vedere fizic și moral. Achiziția are în vedere înlocuirea treptată a mijloacelor tehnice de detectare a prezenței alcoolului în aerul expirat model Drager 7410 RS-RO și Drager 7410 Plus Com RO, intrate în dotarea poliției rutiere în anii 2001, 2002, 2005, 2008 și 2010.

3000 de etilometre noi pentru IGPR

Achiziția presupune achiziționarea de etilometre, cu o cantitate de minim 1.500 buc. și o cantitate maximă de 3.000 buc. În momentul stabilirii cantității maxime a acordului-cadru s-a avut în vedere faptul că structurile rutiere au nevoie în total de 5.432 dispozitive pentru strabilirea concentrației de alcool în aerul expirat, în vederea acoperirii integrale a deficitului. Astfel, cele 1.735 de dispozitive aflate deja în dotare, cumulate cu cele 3.000 buc. din acordul cadru, ar asigura în mare parte dotarea polițiștilor. Toate dispozitivele au durata medie de viață de 9 ani.

Produsele solicitate pentru fiecare etilometru are cel puțin următoarea componență:

 • Aparatul etilometru propriu-zis.
 • Imprimantă termică, portabilă.
 • Tastatură dedicată, cu posibilitatea conectării la etilometru pentru introducerea datelor.
 • Hârtie pentru imprimantă, minim 5 role.
 • Cablu și software adecvat.
 • Încărcător auto de 12V.
 • Încărcător de alimentare de la rețeaua de 220V, 50Hz.
 • Valiză de transport și depozitare, cu protecție la șocuri mecanice.
 • Set de minim 1.000 muștiuce igienice.
 • Soft service.
 • Manuel de utilizare.

Cine furnizează etilometrele

Contractul a fost atribuit firmei Drager România pentru o durată de 36 de luni. Valoarea totală a contractului este de 36,7 milioane de lei, fără TVA, adică 7,4 milioane de euro, plus TVA.Draeger România este o companie înființată în anul 1992. Aceasta are sediul social în sectorul 1 din bucurești. Asociatul unic al societății este Drager Medical International Gmbh iar administratorul este Laurențiu Adrian Rizea. Acesta este administrator și în societatea Drager Safety România SRL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *