Noul director al Teatrului Nottara are 35 de ani. Tânărul este regizor și a fost numit în funcție de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.
„De azi, Teatrul Nottara are un nou manager. E vorba despre Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, un tânăr regizor din cadrul teatrului, care la doar 35 de ani a regizat peste 30 de piese de teatru și a câștigat mai multe distincții interne și internaționale”, a anunțat Nicușor Dan, primarul Municipiului București.

Cine este Alexandru Mâzgăreanu?

Noul director al Teatrului Nottara s-a născut în 1987, în București.
În 2008, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, Facultatea de Teatru, Secţia: Regie, la clasa profesorilor Tudor Mărăscu și Felix Alexa.
În 2010, a finalizat un master la aceeași universitate, cu specializarea Regie, la clasa profesorului Alexa Visarion.
Alexandru Dumitru Mâzgăreanu a luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018.
În plus, noul director al Teatrului Nottara a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER.
Alexandru Mâzgăreanu a regizat piese de teatru aparținând lui Shakespeare, Molière, Gogol, Caragiale, Mihail Sebastian.
„Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale. Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru!”, a transmis Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *