sectorul 2
Sectorul 2, Cluj-Napoca și Suceava sunt pe lista celor 100 de orașe alese de UE pentru un nou proiect.
Recent, Comisia Europeană a desemnat cele 100 de orașe câștigătoare. Acestea vor participa la „Misiunea pentru 100 de Orașe Inteligente și Neutre din punct de vedere climatic până în 2030″. Doar trei unități administrativ-teritoriale din România sunt incluse. Este vorba despre Sectorul 2 al Capitalei, Cluj-Napoca și Suceava.
„Sectorul 2 din București va deveni neutru dpdv al emisiilor de carbon în 2030. Primăria Sectorului 2 București, Primăria Municipiul Cluj-Napoca și Primăria Municipiului Suceava sunt cele 3 primării din România selectate în Misiunea „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”, inițiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa.
Misiunea are alocate 360 milioane de euro pentru a facilita schimbul de experiență între orașele selectate și să le promoveze ca centre de experimentare și inovare care vor inspira toate orașele europene în demersul de a deveni neutre climatic până în 2030”, a precizat primarul Radu Mihaiu.
Astfel, această zonă a Capitalei va beneficia de oportunități de finanțare și va colabora îndeaproape cu UE.  Totodată, va primi consiliere și asistență personalizată din partea unei platforme dedicate misiunii și gestionată de NetZeroCities.
Mai mult decât atât: sectorul 2 se va alătura acțiunilor de inovare și proiectelor -pilot. În plus, va concepe și implementa un plan general vizând neutralitatea climatică în toate sectoarele (energie, clădiri, gestionarea deșeurilor și transporturile), precum și planurile de investiții pentru implementarea acestora.
„Aici vom implica cetățenii, organizațiile de cercetare și sectorul privat”, a transmis Primăria sectorului 2.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *