Image default
Actualitate

Nu e oportună suspendarea președintelui Iohannis dar nici o moțiune de cenzură, spune Marcel Ciolacu

Nu e oportună nici suspendarea președintelui Klaus Iohannis și nici depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului. Nici pentru PSD, dar nici pentru țară, a spus liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Mai mult, Parlamentul ar trebui să lucreze în lunile de vară, astfel că cel puțin anul acesta, vacanța parlamentară să nu mai existe, a explicat Ciolacu, care a spus că a discutat asupra acestei propuneri cu cu Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu.

„Anul acesta, am vorbit cu colegii mei şi cu colegii din celelalte partide – şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu-Tăriceanu – să nu intrăm în vacanţă parlamentară, să avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august. Nu cred că e oportun să depunem o moţiune de cenzură pe perioada stării de alertă” a declarat Marcel Ciolacu la România TV, potrivit PsNews.

Ciolacu a spus că nu poate înlătura guvernul PNL fără sprijinul ALDE şi al Pro România, dar asta e o chestiune care nu ar trebui pusă în practică la acest moment: „PSD nu are singur voturile necesare să răstoarne Guvernul. Cu o alianţă, şi cu ALDE şi cu Pro România se poate depune o moţiune de cenzură. Categoric că vrem să depunem o moţiune de cenzură, ăsta e şi rostul Opoziţiei. Eu nu sunt adeptul depunerii moţiunilor de cenzură de dragul de a le depune”.

În nici un caz acum în plină criză a coronavirusului, a spus Ciolacu, care e de părere că nici suspendarea președintelui Iohannis nu este oportună.

„Nu cred că este oportun în acest moment politic pentru PSD să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. Cred că, după ce avem creionată o majoritate în Parlament, să depunem o moţiune de cenzură şi să avem creionat un program economic coerent până la alegerile viitoare”, a declarat Ciolacu.

Related posts

Marcel Ciolacu forțează mâna lui Iohannis: Legea privind data alegerilor va trece săptămâna viitoare prin Parlament

Andrada Ionescu

Tăriceanu sugerează suspendarea președintelui Iohannis după declarațiile privind măștile pentru elevi și profesori

PSD îl acuză pe Iohannis că le fură românilor Crăciunul: „Iohannis se transformă într-un Grinch anost la Cotroceni!”

Andrada Ionescu

Leave a Comment