Numărul soldaților ruși uciși în Ucraina a trecut de cifra de 80.000 de persoane, afirmă un înalt oficial de la Pentagon. Sunt pierderi în mai puțin de șase luni de război, în condițiile în care Rusia nu și-a atins obiectivele, spune acesta.

Aproape 80.000 de soldaţi ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina spune Colin Kahl, numărul trei al Pentagonului

„Ruşii au pierdut probabil 70.000 sau 80.000 de soldaţi în mai puţin de şase luni”, a declarat jurnaliştilor Colin Kahl, secretar adjunct al Apărării pe probleme politice, subliniind că această cifră acoperă morţii şi răniţii, transmite AFP, preluată de B1TV.

Acesta a menționat că forţele ruse au pierdut și „3.000 sau 4.000” de vehicule blindate şi ar putea duce lipsă de rachete ghidate de precizie, în special rachete aer-sol şi mare-sol.

„Este remarcabil de văzut că ruşii nu au atins niciunul dintre obiectivele lui Vladimir Putin la începutul războiului”, a spus responsabilul american.

„Au făcut unele progrese în est, deşi foarte puţin în ultimele săptămâni. Dar acest lucru a avut un cost extraordinar pentru armata rusă datorită calităţii armatei ucrainene şi a ajutorului internaţional pe care l-a primit”, a spus Colin Kahl.

Secretar adjunct al Apărării pe probleme politice a recunoscut că şi forţele ucrainene au suferit pierderi grele, fără să ofere detalii.

De asemenea, Kievul a raportat cel puţin 10.000 de morţi şi 30.000 de răniţi în trupele sale.

Potrivit unei surse militare sub protecţia anonimatului, armata ucraineană, care avea un efectiv de 170.000 de soldaţi activi şi 100.000 de rezervişti la începutul războiului din 24 februarie, s-a întărit pentru a ajunge la 300.000 până la 350.000 de militari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *